Loading...
 

Multi-room vs multi-source: de verschillen

Wanneer U naar verschillende audiobronnen (CD, Radio,..) wenst te luisteren in verschillende ruimtes en dit op hetzelfde ogenblik (volgens ons het meest gangbare) zal u per audio kamer of zone een versterker nodig hebben. Dit wordt een ‘multi source – multi room’ systeem genoemd. Wanneer u gelijktijdig dezelfde bron in de verschillende ruimtes gebruikt dan spreken we van een ‘multi room’ systeem. Het verschil tussen deze twee soorten audio installaties ziet u hieronder in de tekening.

Image314

Vandaag bestaan er diverse audio toestellen met ingebouwde audio bronnen. In mini-disc systemen vindt u alle gangbare inbouwbare bronnen terug maar ook versterkers van hogere kwaliteit kunnen over een ingebouwde radio tuner beschikken. De belangrijkste eigenschap van dergelijke systemen is het feit dat de ingebouwde bronnen niet gedeeld kunnen worden met andere versterkers. U vindt hieronder een vergelijkende tekening terug.

Image315

Afhankelijk van de behoeftes van de gebruiker en zijn beschikbare budget dient er gekozen te worden voor interne, externe of een mix van interne en externe audio bronnen.

Opmerking: De radio is een typische bron waar diverse mensen op het zelfde moment naar diverse zenders luisteren. Daarom is het juist interessant om gelijktijdig verschillende radio bronnen beschikbaar te hebben. Een goede oplossing hiervoor is het voorzien van een ingebouwde radio in elke versterker in elke audio ruimte of kamer. Deze combinatie is op de markt beschikbaar bij bijna elk merk.

Switch Language

Technical Handbook:

Internal documentation

TT School