Loading...
 

GUISOFT Scherm

Het GUISOFT scherm wordt opgedeeld in drie zones: het GUISOFT menu, de functies en symbolen biblitheek en de GUI preview.

Image289

Het GUISOFT menu

Met behulp van het GUISOFT specifieke menu kunt u een nieuwe GUI aanmaken, de geselecteerde GUI wijzigen, de GUI eigenschappen wijzigen enz.

Nieuwe GUI
Het is mogelijk om verscheidene GUI’s aan te maken voor slechts één '.NBT' project. Dit wordt typisch gedaan wanneer u uw TDS wilt controleren vanaf verschillende PC apparatuur met verschillende eigenschappen (andere resolutie, andere locatie in de woning enz.).

Wanneer u een nieuwe GUI wil aanmaken, klik op de 'Nieuwe GUI' toets in het GUISOFT menu. Het GUI eigenschappen startvenster voor de nieuwe GUI verschijnt op het scherm.

Selecteer GUI
Wanneer u meer dan één GUI hebt aangemaakt in het '.NBT' project dan moet u bij eventuele wijzigingen aan een GUI de juiste GUI selecteren. In het 'Selecteer GUI' uitvalmenu kunt u de correcte GUI selecteren alvorens de wijzigingen door te voeren.
GUI eigenschappen
Om de algemene eigenschappen van de geselecteerde GUI te wijzigen, klikt u op de GUI eigenschappen knop. Het GUI eigenschappen venster verschijnt op het scherm waarin u de verschillende wijzigingen kunt doorvoeren.
Verwijder GUI
Klik deze toets om de geslecteerde GUI te verwijderen. Voor de GUI definitief verwijderd wordt, verschijnt een melding die om uw bevestiging vraagt.
Het GUISOFT menu blijft steeds gelijk, onafhankelijk van de GUI/GUI+/iSGUI waarin u werkt.

De functies en symbolen bibliotheek

De functies bibliotheek

In de functies bibliotheek bladert u doorheen de verschillende domotica functies die eerder in de PROSOFT sessie van het '.NBT' project werden aangemaakt.

De symbolen bibliotheek

Uit de symbolen bibliotheek kunt u een GUI afbeelding kiezen om het vervolgens op de GUI preview te slepen.

De GUI preview

In de GUI preview ziet u de GUI zoals die er ongeveer uitziet tijdens het dagelijks gebruik.
U ziet de juiste skin met weergave van de eerste pagina. Afhankelijk van de ingestelde schermresolutie/skin worden een aantal toetsen getoond. Kies de pagina waarin u wenst te werken, net zoals u zou doen bij het bedienen van de GUI.
De GUI preview bevat ook de verschillende iconen zoals gekend in PROSOFT. Wanneer u op deze toetsen drukt worden de overeenkomstige functies die op de pagina zijn gesleept gevisualiseerd. De verschillende iconen zijn:

Licht
toont lichten van de actieve pagina.
Toestellen
toont toestellen van de actieve pagina.
Sferen
toont de sferen van de actieve pagina.
Motoren
toont de motoren (gordijnen, rolluiken, poorten enz.) van de actieve pagina.
Sensoren
toont de sensor functies van de actieve pagina.
Audio
toont de audio zones van de actieve pagina.
Camera's and URL's
toont de camera/URL-functies van de actieve pagina.
All
toont alle functies van de actieve pagina.

Switch Language

Technical Handbook:

Internal documentation

TT School