Loading...
 

IR codes opnemen

Voor een IR toestel moet u de golffrequentie definiëren die door het toestel wordt gebruikt: 36-38 kHz of 455 kHz (de meeste toestellen gebruiken 36-38 kHz).
Volg onderstaande procedure om een IR code op te nemen:

 • Om de IR codes aan te leren aan de universele RS232 AV interface eenheid, moet de eenheid met uw PC verbonden zijn via de RS232 kabel (of alternatief via de USB poort, mits gebruik van de TELETASK USB-RS232 kabelset).


Image332

 • U bent klaar om de IR-code op te nemen. Zorg ervoor dat zowel de audio afstandsbediening en de TELETASK universele RS232 AV interface binnen handbereik zijn.


Image333.1

 • Selecteer de correcte functie en klik vervolgens op de 'RECORD Code' toets op uw PC scherm.
 • AV-SOFT zal u een scherm tonen met de 'verbinding met de interface' boodschap. Hou u klaar om de toets van de desbetreffende audio functie te activeren op uw audio afstandsbediening.
 • Hou hierbij de afstandsbediening ongeveer op 30 cm afstand van de donkerrode transparante frontplaat van de TELETASK universele RS232 AV interface.


Image333.2

 • Het 'Verbinding met de interface' scherm verandert nu in een scherm met volgende boodschap: 'Druk nu op de afstandsbediening!'. Vervolgens (u zal zien dat de 4 led indicatoren op het frontpaneel van de interface knipperen) drukt u op de afstandsbediening toets die u wenst op te nemen in de TELETASK interface. Het opnemen kan enkel terwijl de 4 led’s knipperen. Wanneer u te laat bent, zal u opnieuw moeten proberen.
 • Wanneer de code is opgenomen, zal er een bericht verschijnen op uw PC scherm. Klik OK.
Indien de code niet correct ingelezen wordt, zal er een bericht weergeven worden met de melding dat de code niet werd opgenomen. In dat geval klikt u opnieuw op 'RECORD CODE' en probeert u het opnieuw.
 • Nadat de code correct werd opgenomen, wordt deze gelinkt aan de geselecteerde functie. Vb. Functie ‘SELECTEER BRON 3’ wordt gelinkt met de ‘HDMI’ op de afstandsbediening. Gelieve dus HDMI in te vullen in het naam-veld van deze functie.
 • Onderaan het scherm 'Recorded codes' vindt u een grafische voorstelling terug van de geleerde IR-code. Deze visualisatie heeft twee doelen:
 • Dit geeft een visuele controle van de opgenomen code. Wanneer een onverwacht patroon zichtbaar is, kan het zijn dat de opname van de IR code verstoord werd en de code opnieuw opgenomen moet worden.
Opmerking: Zelfs het kleinste foutje in de code kan ervoor zorgen dat de opgenomen code niet werkt. Wanneer het patroon er niet ‘normaal’ uitziet, adviseren wij u de code opnieuw op te nemen.
 • Wanneer u de muis over de grafische weergave van de code beweegt, zal u zien dat de muispunt veranderd naar een schaar. Daarnaast zal u ook zien dat een gedeelte van het patroon rood gekleurd wordt. Wanneer u vervolgens op de linker muisknop drukt, zal de opgenomen IR-code worden bijgeknipt (het rode gedeelte zal verdwijnen). Deze functie is vooral handig bij codes met een herhalend patroon. Dit is belangrijk bij functies zoals 'VOLUME UP' en 'VOLUME DOWN'. Door het bijknippen van de codes op een gelijk aantal IR ‘blokken’ (vb. 3) voor zowel de volume up- als de volume down functie, bekomt u hetzelfde niveauverschil in volume bij up en down. Dit zorgt voor een betere besturing dan moest het aantal IR-blokjes verschillend zou zijn.
 • Herhaal de bovenstaande stappen voor elke Infrarood-code die moet worden aangeleerd.
 • Wanneer u twee of meer infrarood-codes voor een commando nodig heeft, klik dan op het 'ketting' symbool naast de naam van de gewenste functie. Er zal een menu verschijnen waarin je kan kiezen om een nieuwe code of een wachttijd tussen twee codes toe te voegen.
 • Om te testen of de opgenomen code correct werd opgenomen, selecteer deze en druk op de 'Test IR code op flasher' toets. De code zal nu verzonden worden naar de geselecteerde flasher en uw toestel zou moeten reageren zoals verwacht. Wanneer uw toestel niets of anders dan gewenst reageert dan is het mogelijk dat er een fout in de IR-code zit. Gelieve deze dan opnieuw op te nemen. Indien u meer dan één functie heeft toegevoegd via de 'ketting'-toets zullen alle codes naar het toestel worden verzonden in de door u bepaalde volgorde en tijden.

Wanneer alle nieuwe infrarood-codes ingegeven zijn in het systeem, kunt u het 'Record IR Codes' scherm sluiten door te klikken op de x-toets in de rechterbovenhoek. Nu bent u terug in het hoofdmenu van AV-SOFT. Dit is de manier om elke infrarood-code aan te leren. Het maakt de TELETASK universele RS232 AV interface een unieke interface aan een zeer betaalbare prijs.

Switch Language

Technical Handbook:

Internal documentation

TT School