Loading...
 

Videoparlofonie-Intercom op GUI en MAIOR (enkel voor TDS12052 en TDS12053)

De TELETASK MAIOR aanraakschermen (TDS12051CA, TDS12052CA en TDS12053CA) hebben een ingebouwde industriële PC met aanraakscherm en zijn ontworpen om de GUI+ software te draaien. Naast de standaard GUI+ functionaliteiten, bieden de TELETASK 15" en 19" versies van de MAIOR, ook de mogelijkheid om een VoIP SIP gebaseerd video deurtelefoon systeem te draaien (enkel TDS12052CA en TDS12053CA).

Integratie van video-deurtelefoon/intercom is ook beschikbaar op andere type PC (aanraak-) schermen met GUI+ (indien ze beschikken over een microfoon en luidsprekers).
Dit hoofdstuk bevat instructies die specifiek zijn voor de MAIOR aanraakschermen maar de integratie van video-deurtelefoon / intercom op andere aanraakschermen is vergelijkbaar.

De noodzakelijke stappen voor de video-deurtelefoon / intercom-integratie zijn:

  • PROSOFT SUITE:
  • Maak IP-camera's / deuren en intercom-toestellen (in de rest van dit hoofdstuk worden zowel de deurstations als de intercom-stations ‘stations’ genoemd, tenzij de informatie specifiek is voor één type station.)
  • Maak een GUI + aan (voor MAIOR)
  • Voeg het Video deurtelefoon icoontje toe (optioneel)
  • GUI +:
  • VoIP (SIP) -server, SIP-poort, UserID en wachtwoord instellen
  • Wijs een vast IP toe aan de MAIOR

PROSOFT SUITE

Maak IP-camera's / deuren

Zie hoofdstuk “Camera's & deuren” onder PROSOFT - Een project starten, voor gedetailleerde instructies.
Image308

Maak een GUI + in PROSOFT - GUISOFT

Het aanmaken van een GUI + -configuratie voor een TELETASK MAIOR is vergelijkbaar met het aanmaken van een andere GUI +. Alleen de ‘Doelapparaatresolutie’ moet worden ingesteld op “TDS12051 MAIOR”, “TDS12052 MAIOR” of “TDS12053 MAIOR”.
Image309

Voeg het video-deurtelefoon icoontje toe (optioneel)

Standaard wordt het video-deurtelefoonscherm weergegeven op de eerste GUI + pagina (favorieten) op het ogenblik dat er iemand aanbelt. Na het gesprek verdwijnt het video-deurtelefoonscherm opnieuw (bij het wisselen van pagina of het uitvoeren van een andere functie op de GUI +).
Als u het video-deurtelefoonscherm op een andere pagina wilt zien of als u de intercomfunctie wilt gebruiken, kunt u het video-deurtelefoonscherm manueel toevoegen aan GUI +.
Selecteer hiervoor het icoontje "Camera en URL" en sleep het pictogram van de videodeurtelefoon naar de gewenste plaats op de gewenste pagina.
Image310
Het scherm ‘Bewerk GUI-item’ wordt automatisch geopend. Hier kunt u de afbeelding, het icoontje en de ‘standaard open instellingen wijzigen (zoals voor elk ander GUI-item).
Image311

OPMERKING: u kunt het video-deurtelefoon icoontje slechts één keer per GUI + -configuratie toevoegen. Als u het item verwijdert, kunt u het opnieuw toevoegen (bijvoorbeeld op een andere pagina).

GUI +

VoIP-server en VoIP-gebruiker instellen

Voor VoIP heeft u een VoIP SIP server nodig, deze server fungeert als PBX (telefooncentrale). Elk apparaat dat verbinding maakt met deze server moet van het type VoIP SIP-client zijn.
De TELETASK MAIOR wordt geleverd met een vooraf geconfigureerde interne VoIP SIP-server. Als er al een andere VoIP SIP-server aanwezig is (bijv. In een hybride analoge / VoIP SIP-telefooncentrale), is de VoIP SIP-server in de TELETASK MAIOR niet nodig. Maar als er geen VoIP SIP-server aanwezig is, hoeft u hiervoor dus geen extra selectie (en kost) te maken.
Als er twee of meer TELETASK MAIOR-toestellen in dezelfde installatie worden geplaatst, zal slechts één van de TELETASK MAIOR-toestellen fungeren als VoIP SIP-server.
In de VoIP SIP-server op TELETASK MAIOR zijn de volgende nummers beschikbaar:

  • 101-107: nummers gereserveerd voor TELETASK MAIOR-toestellen (wachtwoord is hetzelfde als de ID)
  • 901-907: nummers gereserveerd voor deurunits.

Om de VoIP SIP-server en -gebruiker op de TELETASK MAIOR te configureren, start u uw GUI +, gaat u naar het locatiescherm en klikt u onderaan op de knop ‘Instellingen’.
GUIplusLocation
Voer het VoIP SIP-serveradres, de SIP-poort, de gebruikers-ID en het wachtwoord in.
Als de TELETASK MAIOR waarvoor u de VoIP SIP-server configureert de VoIP SIP-server zelf is, kunt u het adres op 127.0.0.1 laten staan (dit is het geval als u geen andere VoIP SIP-server heeft en slechts één TELETASK MAIOR). In andere gevallen voegt u het IP-adres van de VoIP SIP-server toe.
De standaardpoort voor SIP is 5060
De VoIP-gebruiker kan 101-107 zijn (als de TELETASK MAIOR de VoIP SIP-server is), met hetzelfde wachtwoord.

Wijs een vast IP-adres toe aan MAIOR

Als de MAIOR wordt gebruikt als VoIP SIP-server, is het belangrijk om een statisch IP-adres toe te wijzen aan het MAIOR-aanraakscherm. Het toewijzen van een statisch IP-adres aan een MAIOR-touchscreen is hetzelfde als het toewijzen van een statisch IP-adres aan een MS Windows XP-computer. De MAIOR touchscreens zijn echter uitgerust met speciale software om ze te beschermen tegen ongewenste (spyware, virussen) / onjuiste (tijdens installatie) wijzigingen aan het besturingssysteem. Wanneer de MAIOR opnieuw opstart, gaan alle wijzigingen aan het besturingssysteem, inclusief wijzigingen aan de IP-instellingen, verloren, tenzij de MAIOR opnieuw wordt opgestart met behulp van deze speciale software.
Nadat het IP-adres is gewijzigd naar het juiste statische adres en het VoIP-systeem is getest, gebruikt u de “call ewf tool” die beschikbaar is in het “start” menu op de MAIOR om de instellingen definitief op te slaan.

Switch Language

Technical Handbook:

Internal documentation

TT School