Loading...
 

Configuratie van een Amazon Alexa Voice Control

Kort overzicht

 1. Verbind uw TDS-systeem met TTcloud
 2. Configuratie in PROSOFT/VOICESOFT van alle spraakopdrachten + verzenden naar uw TDS centrale eenheid.
 3. Koop het VOICE CONTROL abonnement (www.teletask.be - TTecomm)
 4. Installeer de Amazon Alexa-app op uw smartphone, sluit deze aan op uw Amazon ECHO-apparaat en test de standaard Alexa herkenning
 5. (alleen de eerste keer) Voeg de TELETASK-skill toe en link met uw TTcloud-account
 6. (niet op de eerste keer installeren) Voeg ' andere ' apparaten toe aan je Alexa-app. (u kan de groeperingsfunctie overslaan)
Uw TDS Voice Control zal nu werken.

Gedetailleerd overzicht

1.1. Verbind uw TDS-systeem met TTcloud

 • Uw TDS-installatie moet worden aangesloten op de TTcloud-Cloud service. Deze verbinding is kosteloos en moet worden uitgevoerd door de systeemintegrator (Zie TTcloud Movie for professionals in het professionele gedeelte van onze website www.teletask.be).


1.2. Configuratie in PROSOFT/VOICESOFT van alle spraakopdrachten + verzenden naar uw TDS centrale eenheid.

Nu moet u de configuratie van de spraakbesturing in PROSOFT 3.7.3. 16 (of hoger) doen. U opent uw bestaande .nbt (lokaal of extern) en selecteer "VOICESOFT".

 • Selecteer de verschillende functies in de kamers en geef ze een unieke, te herkennen, tekst. Deze tekst wordt dan gebruikt om het apparaat (en) of de stemming onder controle te regelen.
 • Na het klikken op alle gewenste acties en het toekennen van een unieke naam, sla je de aangepaste .nbt op en stuur je hem door naar uw centrale eenheid (in het PROSOFT-menu ' communicatie ' – ' Transmit ').
 • De betreffende TELETASK Central-unit uploadt automatisch alle tekstitems naar TTcloud, waar ze kunnen worden verbonden met de Amazon Alexa-servers.

TIP: Als u nog geen spraakgestuurde ervaring hebt, begint u met een paar hoofd lichten in een paar kamers en test u dit eerst. Na uw eerste ervaring kan u makkelijk spraakopdrachten toevoegen/verwijderen zoveel u maar wilt.

TIP: om aan alle bewoners makkelijk te kunnen doorgeven welke spraaksturingen men kan doen, is er een ‘export naar clipbord’ knop bovenaan in PROSOFT/VOICESOFT. U kan dan de spraakfuncties makkelijk (met Ctrl-V) in een tekstverwerker of in uw agenda plaatsen en ze eventueel ook nog op papier afdrukken. Dergelijk document is heel handig in de leerfase en ook na elke aanpassing die je maakt.


1.3. Koop het VOICE CONTROL abonnement

Nu kan u (de systeem integrator) het VOICE CONTROL abonnement (een jaarlijkse vergoeding is van toepassing) aankopen en automatisch activeren voor uw specifieke installatie. Dit doet u op het TTecomm platform (start vanaf www.Teletask.be en selecteer TTecomm).


1.4. Installeer de Amazon Alexa-app op uw smartphone, sluit deze aan op uw Amazon ECHO-apparaat en test de standaard Alexa herkenning

 • De volgende stap is het installeren van de Amazon Alexa-app op uw smartphone (van de Android Store of de Apple App Store). Verbind je Amazon Echo apparaat in de app en test de standaard spraakherkenning. Het apparaat moet u bijvoorbeeld een antwoord wanneer u vraagt "Alexa wat is de huidige tijd?". Zo niet, ga dan niet verder met de TELETASK Setup voordat dit probleem opgelost is.

 • Voeg nu de TELETASK-skill toe en link ze met uw TTcloud-account:
  • Ga naar de Alexa-app op je mobiele apparaat en selecteer "Skills & games"
  • Zoek (rechter bovenhoek) naar ' TELETASK '
  • Klik op de TELETASK-afbeelding (= skill/vaardigheid inschakelen)
  • Klik op de grote blauwe balk ' inschakelen om te gebruiken '
  • Nu heb je het scherm ' Log in '. Log in met uw TTcloud-account
  • De Alexa-app moet nu bevestigen met 'succesvol gekoppeld '; Sluit dit venster van de Alexa-app.
 • Nu kun je de TELETASK items verbinden door ze te ontdekken (discover) in de Alexa app. In de linkerbovenhoek vindt u de menuknop , klik erop en selecteer ' advertentie apparaat ' + dan ' andere ' en ' Ontdek (discover) apparaten '.
 • Nu zal de app de TELETASK stembedieningsfuncties toevoegen


Vanaf nu kan u van start. De in TELETASK geconfigureerde spraakopdrachten zullen worden begrepen en uitgevoerd door uw ECHO-apparaat.

U groepen maken als uw voorkeur, maar u hoeft dit niet te doen. Groepen hebben het voordeel dat ze je een beter overzicht kunnen geven van de functies in je Alexa-app (op je smartphone), maar je hebt dit eigenlijk niet nodig.


Wijzigingen aanbrengen in VOICESOFT

Wat als je Alexa al werkt en je wijzigingen hebt aangebracht in PROSOFT (bijvoorbeeld als je een extra spraakgestuurd item hebt toegevoegd).

 • Als u Voice Command (s) hebt verwijderd, do a ' vergeet ' apparaten, zoals hieronder beschreven in de suggesties.
 • Om extra apparaten toe te voegen, ' Discover ' opnieuw (zie hieronder; kan worden gedaan vanaf uw PC of mobiele apparaat).


SUGGESTIE:
als je al experimenteert met Alexa en Teletask, raden we je aan je Alexa-apparaten te wissen , zodat je met een schoon blad kunt beginnen. Of bijvoorbeeld na je eerste oefening en je wilt helemaal opnieuw beginnen.

 • Van een PC (werkt niet van een MobIle apparaat zoals uw smartphone of Tablet), blader naar Alexa.Amazon.com
 • naar de 'Smart Home' menu (aan de linkerkant van uw scherm in de versie van november 2019)
 • Apparaten
 • ‘Forget all’
 • Nu zijn de reeds aangesloten apparaten en scènes verwijderd en u de Alexa-configuratie vanaf nul starten.


Zie ook:
Voice Control Introductie
Configuratie van een Google Home Voice Control

Switch Language

Technical Handbook:

Internal documentation

TT School